Wasabi Japan – Aomori hiba (cypress) skärbräda

Från:

Från: 829 kr

Nollställ

Gör som en professionell sushikock och bevara knivskärpan längre med en skärbräda i ett massivt stycke av långsamtväxande japansk Aomori Hiba cypress. Det tar ca 300 år för ett Aomori Hiba träd att bli 70 cm i diameter, jämfört med 100 år för vanlig cypress. Detta bådar för ett tätt trä av mycket hög kvalité.
Wasabi Japans fina och praktiska skärbrädor är mjukare än typiska skärbrädor av ek och har länge använts av de bästa kockarna i Japan då de även är mycket vattentåliga. Träet är ljust och har en underbar doft av citron samt är naturligt rik på “Hinokitiol” som är ett naturligt bakteriedödande medel. Hiba cypress växer endast i Aomori prefekturen och har använts i hundratals år för att bygga tempel och palats på grund av sina antimögel egenskaper.

Finns i Small, Medium och Large (se nedan för mått).

Önskar du ge bort en skärbräda som gåva så säljs de även i en exklusiv presentförpackning. Som standard levereras varje skärbräda annars i en vit låda.

 

Wasabi Japan är baserade i Niigata prefekturen och är specialiserade på traditionellt träarbete. Deras skärbrädor är gjorda i Aomori Hiba, en långsamtväxande cypress som endast växer Aomori prefekturen. Bara de finaste stammarna väljs ut av Wasabis hantverkare.

 

Detaljer

Material: Hiba cypress från Aomori prefekturen
Storlek: Small (38 x 20,5 x 3 cm), Medium (42 x 23,5 x 3 cm), Large (48 x 23,5 x 3 cm)
Övrigt: Tål ej maskindisk, rengör igenom att tvätta i varmt vatten och lite diskmedel, låt den sedan torka.

Handtillverkad i Japan

Gratis Frakt
Över 1000kr