Moritaka Hamono – Gyuto kockkniv 240 mm

1545 kr

En så kallad Gyuto kockkniv med ca 240 mm långt kolstålsblad av Aogami #2 stål i mycket hög kvalité. Gyuto är förmodligen den viktigaste kniven i köket, perfekt att skära kött, fisk, större grönsaker etc.

Aogami #2 stålet är ett av de bästa kolstålen för knivar och går att slipa och bibehålla otroligt vass. Moritaka Hamano knivarna är handgjorda med “trippel struktur” där en kärna av hårt stål är sandwichad mellan mjukare järn. På så sätt får man en kniv som är väldigt hård, men ändå hållbar. Kolstålsknivar kräver lite mer omtanke av användaren – torka av kniven efter användning för att förhindra rostfläckar.

Handtaget är tillverkat av tåligt D-formad rosenträ med bolster av svart pakkaträ.

Finns även i en kortare 210 mm variant här.

 

Moritaka Hamono är en anrik knivtillverkare sedan 1293 (!) från Kumamoto i södra Japan. Deras knivar är världskända och bladen håller mycket hög kvalitet. Leveranstiderna är ofta över sju månader.

 

Detaljer

Vikt: 176 gr
Eggens längd: 240 mm
Total längd: 387 mm
Stål: Aogami #2
Handtag: Rosenträ

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.

Skötselråd

Handtillverkad i Kumamoto, Kyushu, Japan

Gratis Frakt
Över 1000kr