Moritaka Hamono – Santoku kockkniv 17 cm

1250 kr

Endast 2 kvar

Fri frakt över 1000 SEK

Santoku (japansk kockkniv) med ca 17 cm långt kolstålsblad av Aogami #2 stål i mycket hög kvalité. Santokuknivar är en populär allroundkniv baserad baserad på modellerna Gyuto och Nakiri vilket gör den mycket användbar. Används för att strimla, hacka och dela kött, grönsaker och fisk. Modellen är lätt att känna igen på den trubbiga nosen. Minst en santoku finns i varje japanskt hem.

Aogami #2 stålet är ett av de bästa kolstålen för knivar och går att slipa och bibehålla otroligt vass. Moritaka Hamano knivarna är handgjorda med “trippel struktur” där en kärna av hårt stål är sandwichad mellan mjukare järn. På så sätt får man en kniv som är väldigt hård, men ändå hållbar. Kolstålsknivar kräver lite mer omtanke av användaren – torka av kniven efter användning för att förhindra rostfläckar.

Handtaget är tillverkat av tålig åttakantsformad valnöt med bolster av svart pakkaträ.

 

Om tillverkaren

Moritaka Hamono är en anrik knivtillverkare sedan 1293 (!) från Kumamoto i södra Japan. Deras knivar är världskända och bladen håller mycket hög kvalitet. Leveranstiderna är ofta över sju månader.

 

Detaljer

Vikt: 120 gr
Eggens längd: 170 mm
Total längd: 308 mm
Stål: Aogami #2
Handtag: Valnötsträ, pakkaträ

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.

Skötselråd

Handtillverkad i Kumamoto, Kyushu, Japan

Gratis Frakt
Över 1000 kr