Slut i lager

Moritaka Hamono – Yanagiba kockkniv 27 cm

2000 kr

Tyvärr är alla slutsålda.

Yanagiba kockkniv med ca. 27 cm långt kolstålsblad av Aogami #2 stål i mycket hög kvalité. En Yanagiba-kniv används oftast för att skära fisk till sashimi och nigiri-sushi. Längden gör att det är lätt att få ett fint snitt genom hela biten då den förhindrar att man behöver ta ett nytt skär eller zigzag rörelse. Används med fördel även till att putsa köttbitar.

Aogami #2 stålet är ett av de bästa kolstålen för knivar och går att slipa och bibehålla otroligt vass. Moritaka Hamano knivarna är handgjorda med “trippel struktur” där en kärna av hårt stål är sandwichad mellan mjukare järn. På så sätt får man en kniv som är väldigt hård, men ändå hållbar. Kolstålsknivar kräver lite mer omtanke av användaren – torka av kniven efter användning för att förhindra rostfläckar.

Handtaget är tillverkat av tålig åttakantsformad valnöt med bolster av svart pakkaträ.

 

Om tillverkaren

Moritaka Hamono är en anrik knivtillverkare sedan 1293 (!) från Kumamoto i södra Japan. Deras knivar är världskända och bladen håller mycket hög kvalitet. Leveranstiderna är ofta över sju månader.

 

Detaljer

Vikt: 150 g
Eggens längd: 270 mm
Total längd: 387 mm
Stål: Aogami #2
Handtag: Valnötsträ, pakkaträ

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.

Skötselråd

Handtillverkad i Kumamoto, Kyushu, Japan

Gratis Frakt
Över 1000 kr

Du gillar kanske också…