Det lönar sig att satsa lite extra på badrumsrenoveringen i Uppsala

Ett nytt badrum med hög standard är det många i Uppsala som önskar sig. I denna text får du smarta tips om badrumsrenovering och hur du får råd med lyxen.

Badrummet är ett viktigt rum och det använder vi dagligen. Det är ett rum där vi tvättar oss men många gånger är det även ett rum för avkoppling. Att det är många som drömmer om ett lite lyxigare badrum är därför inte så konstigt. Men en badrumsrenovering är kostsam och det är inte alltid man har råd med lyxen.

Men genom smarta val och kompromisser kan även den med en lite mindre budget få ett lyxigt badrum. Vill man ha ett designerbadkar kanske man i stället kan välja ett enklare kakel för att inte spräcka budgeten. Eller så handlar man badrumsporslin, kakel och klinkers på olika försäljningssajter på nätet. Där säljs det nämligen restpartier och utgående modeller till bra priser.

Så ofta måste man göra en badrumsrenovering

Väljer man material av bra kvalitet och även anlitar våtrumscertifierade hantverkare behöver man bara utföra en badrumsrenovering omkring vart femtonde år. Tyvärr finns det hantverkare som slarvar och även åtar sig att renovera badrum trots att de inte har rätt behörighet. Målare, elektriker, golvläggare och plattsättare måste nämligen inneha våtrumscertifikat.

Uppstår det fukt- och mögelskador i badrummet som beror på att installationerna har utförts felaktigt av icke certifierade hantverkare får man inte ut något på försäkringen. Därför gör man bäst i att vara noga med att kontrollera de hantverkare man anlitar. Man kan även välja att använda sig av en byggfirma som erbjuder kvalitetssäkrad badrumsrenovering.

Så planerar du bäst badrumsrenoveringen

Vill du renovera ditt badrum i Uppsala ska du börja med att bestämma hur mycket renoveringen får kosta. Då blir det mycket lättare att också välja material och inredning då detta finns i alla möjliga prisklasser. Fundera över hur du vill att badrummet ska bli och vad som ska få plats som exempelvis dusch, badkar, tvättmaskin, förvaring och så vidare.

Mät gärna upp rummet och rita sedan en enkel skiss på ett papper där allt som ska finnas i badrummet är utplacerat. Med en skiss blir det enklare att förstå vad som får plats och hur man kan nyttja ytan på bästa sätt.

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum