Välkommen till Omakasa

Omakasa är en japansk inredningsbutik som lanserades 2017 med ett handplockat sortiment av noga utvalda produkter från Japan. Vi specialiserar oss på japansk design & inredning, traditionellt hantverk samt modernt designade köks- och inredningsföremål med fokus på funktionalitet, materialval och högsta kvalité. Allt med en enastående japansk estetik. Hos oss hittar du produkter både från nyetablerade hantverkare och familjeföretag som varit verksamma i decennier. Vi väljer gärna tillverkare som har en lång och rik historia då det är fascinerande när produkter som varit oförändrade i generationer ändå kan bibehålla ett modernt uttryck.

Vi älskar att leta upp produkter som uttrycker enkel elegans i form och funktion som förmedlar den unika japanska kulturen. Majoriteten av vårt sortiment finns endast representerat hos oss i Skandinavien.

Nya produkter introduceras löpande så anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev eller följ oss på sociala medier för att bli informerad när nya produkter kommer in.

Omakasa kommer från det japanska uttrycket omakase (おまかせ) vilket numera används när man önskar att kocken, oftast på sushirestauranger, väljer ut en spännande och överraskande meny just för dig. Måltiden blir lite av en uppvisning av kockens konstnärliga förmåga.

Vänliga hälsningar
Keiko, Martin & Anders

Omakasaは2017年にスウェーデンでオープンした日本のセレクトショップです。

私たちは日本の洗練された美しいデザインと素材、品質、機能性を重視した伝統工芸品からモダン生活雑貨にこだわり、長い歴史を持つ作り手だけでなく新しい作家にも注目し、世代を超えて変わらず愛されるモノをセレクトしています。