Solskydd med markis i Stockholm

En markis kan förändra ditt hem i Stockholm genom att erbjuda både skugga och stil. Samtidigt kan den bidra till ett mer behagligt inomhusklimat. Läs mer här.

En markis i Stockholm är inte bara ett skydd mot solen, den kan även göra fasaden snyggare. Med allt från klassiska till moderna lösningar finns många valmöjligheter för den som önskar reglera ljusinsläpp och temperatur på ett stilfullt sätt. Med en markis kan man även påverka energiförbrukningen, då den kan minska behovet av kylning under varma sommarmånader.

I Stockholm, där arkitekturen ofta har både historiska och moderna inslag, blir val av markis en del av hemmets identitet. Beroende på fasadens utseende och personliga önskemål kan en väl vald markis skapa både skugga och stil.

Val av material och design för din markis i Stockholm

När man ska välja en markis ställs man inför ett hav av alternativ. Materialvalet spelar en stor roll för både funktion och utseende. Traditionellt har många valt akryltyger på grund av dess hållbarhet och förmåga att stå emot blekning. Nyare material som PVC-belagda dukar erbjuder ännu bättre skydd mot väder och vind.

Markisdesign kan spänna från det enkelt eleganta till det lekfullt färgstarka. Den som vill att markisen ska smälta in med fasaden kanske väljer en diskret nyans. Däremot kan den som vill att deras hem ska sticka ut föredra en markis med livfulla färger eller distinkta mönster. Man behöver också bestämma om markisen ska ha manuell hantering eller styras med en motor.