Markiser i Stockholm – tips för dig som ska köpa markiser

Funderar du på att köpa markiser till terrassen men är osäker på vilken modell du ska välja? Ta hjälp av en firma i Stockholm som är experter på solskydd.

En markis över terrassen gör att man kan nyttja den mycket mer eftersom markisen skyddar mot både sol och regn. Faktum är att en terrassmarkis även bidrar till att inomhustemperaturen blir mer behaglig då den förhindrar att solens strålar når fasaden. Sätter man upp en terrassmarkis kan man många gånger slippa att installera en AC.

Markiser finns i många olika typer av tyg som exempelvis bomull, polyester och akrylfiber. Det sistnämnda är det som anses bäst då det är slitstarkt och färgen inte bleks av solen. Men för att markisen ska hålla riktigt länge är det viktigt att man även rengör den varje säsong. Detta gör man med ett milt rengöringsmedel och vatten.

Så väljer du rätt markis

En markis är först och främst praktisk men den får gärna också vara snygg och matcha huset. Det bästa brukar vara att vända sig till ett företag som är experter på markiser i Stockholm och som har ett lite större utbud av solskydd i olika färger och tyger. Förutom att de har färdiga markiser i standardmått kan man även få markiser uppsydda i unika mått.

Tycker man att det är svårt att välja markis ska man inte dra sig för att be markisfirman om tips och råd. De vet vad som passar och vilken storlek markisen ska ha. En seriös firma erbjuder även kostnadsfri montering då det krävs specialverktyg och terrassmarkiser är tunga.