Markiser i Haninge – så väljer du rätt markis

Letar du efter en markis till balkongen eller terrassen? Att välja rätt markis är inte så lätt. Ta hjälp av en firma i Haninge som är experter på solskydd.

Balkongmarkiser och terrassmarkiser skyddar mot solens heta strålar men gör även att man kan nyttja uteplatsen när det regnar. Men för att man ska få det skydd man behöver gäller det att välja rätt storlek på markisen. Tänk på att solen rör på sig och även kan stå lågt, och att markisen därför måste gå ut en bra bit från fasaden.

En markis får gärna vara estetiskt tilltalande och passa fasaden och huset. Det kan vara snyggt att matcha markisen med färgen på fönsterkarmar eller stuprännor. Men man kan också välja en helt annan färg för att liva upp och låta uteplatsen sticka ut. Det finns vissa fördelar med att välja en markis i en mörkare färg som exempelvis grått. Detta eftersom det inte kommer att synas lika mycket om den blir smutsig.

Hur mycket kostar en markis?

En markis utsätts för en hel del väder och vind och därför lönar det sig att satsa på kvalitet eftersom man då får en markis som håller mycket längre. Hur mycket en markis kostar beror på storleken och om man väljer att fälla in och ut den med vev eller motor.

Det bästa är att vända sig till en firma som är experter på markiser i Haninge och be om ett kostnadsförslag. En seriös firma erbjuder kostnadsfri hjälp att hitta rätt markis. Likaså ser de till att markisen monteras korrekt och säkert. De kan även ge tips och råd om hur man bäst underhåller och rengör markisen så att den håller riktigt länge.